Dec 17th, 2014, 2:17pm
   FabulaTech Forum
   Remote Desktop Solutions
   Sound over RDP
(Moderators: Andrew, InnaWhite, George_White)
   sound recorder button is greay
« Previous topic | Next topic »
Pages: 1  Reply Reply Notify of replies Notify of replies Print Print
   Author  Topic: sound recorder button is greay  (Read 754 times)
hamadakhalaf
FabulaTech Forum Newbie
*





   
View Profile

Posts: 2
sound recorder button is greay
« on: Feb 16th, 2012, 10:52pm »
Quote Quote Modify Modify

hi I am trying to use sound over RDP and it's not working I installed the workstation on my PC (windows 7 sp1 ) and the server on the remoted pc (windows xp sp3)
before that in audio tab there were no sound recording ,after installation there is a sound recording device ( Fabulatec RDP audio in ) but the volume and advanced button is grey also the buttons in sound recorder is grey I have read the older posts and nothing is helping also the values in the registry is correctly set
and the rdmiclt.dll file is in system32 folder and it is loaded when RDC starts (shown by process Explorer) so please tell me how to make it work
IP Logged
Harry_Mitkov
FabulaTech Forum Full Member
***





   
View Profile WWW

Gender: male
Posts: 136
Re: sound recorder button is greay
« Reply #1 on: Feb 17th, 2012, 7:46am »
Quote Quote Modify Modify

Hello hamadakhalaf,
 
The most probable reason of this issue is that you are using wrong Remote Sound options while starting an RDP session.
Go to:
Start-> Run -> mstsc.exe -> options -> Local resources tab -> 2 options there
If you have server part installed on windows XP machine then set the firts option to "Play sound on remote computer" and the second option to "Do not record"
 
This should resolve the problem. Let me know the results.
 
 
IP Logged
hamadakhalaf
FabulaTech Forum Newbie
*





   
View Profile

Posts: 2
Re: sound recorder button is greay
« Reply #2 on: Feb 17th, 2012, 2:40pm »
Quote Quote Modify Modify

I did what you said but not working
and I no not see the relation between setting this option on the targeted PC (winxp ) the Sound over RDP server installed on that PC should do this service not the original remote server  
is this is a problem related to the sound card type ,  
the sound card on the remoted PC is realtek AC'97 audio
the sound card on my PC is Realtek High Definition Audio
 
any other Idea
IP Logged
Harry_Mitkov
FabulaTech Forum Full Member
***





   
View Profile WWW

Gender: male
Posts: 136
Re: sound recorder button is greay
« Reply #3 on: Feb 20th, 2012, 8:38am »
Quote Quote Modify Modify

Dear hamadakhalaf,
 
Our support manager will contact you soon via email.  
Be sure we will do our best to solve this problem.
 
Thanks.
IP Logged
Pages: 1  Reply Reply Notify of replies Notify of replies Print Print

« Previous topic | Next topic »